Kuoriosa ja alttaritaulu

Keiteleen kirkon on suunnitellut arkkitehti Wolmar Westlin. Kirkko on tornillinen ristikirkko ja rakennettu paikkakunnalta lahjaksi saaduista puista. Kirkko vihittiin käyttöön kolmantena adventtina vuonna 1876.

Kirkkoa on korjattu v. 1938 arkkitehti Toivo Anttilan suunnitelman mukaan, v. 1966 arkkitehti Veikko Larkaksen suunnittelemana sekä v. 1987, jolloin suunnitelman laati keiteleläinen rakennusinsinööri Niilo Saastamoinen. Kirkko maalattiin ulkoa v. 2002.

Alttaritaulu on nimeltään ”Jeesus ristillä”. Taulu on taiteilija Ilmari Heinosen maalaama vuonna 1941 ja saatu seurakuntaan lahjoituksena.

Urut ovat kirkon kolmannet. Ne on hankittu v. 1976 Kangasalan urkutehtaalta. Niissä on 16 äänikertaa.