Kodin siunaaminen

Kodin siunaaminen on vanha kristillinen tapa, joka on tullut uudestaan käyttöön.

Uuteen kotiin muuttamisen jälkeen tai uuden kodin rakentamisen jälkeen on ollut tapana pitää tupaantuliaisia. Kaunis tapa on yhdistää kodin siunaaminen tupaantuliaisiin tai vaikkapa lapsen kastejuhlaan.

Kodin siunaamisen voi toimittaa myös oman perheen ja läheisten kesken ja sen voi tehdä joku läsnä olevista. Olennaista on Jumalan sanan ja rukouksen käyttäminen.

Kodin siunaamisessa rukoillaan Jumalan varjelusta ja siunausta kodin asukkaille ja siellä vieraileville.

Virsikirjan liiteosassa on kauniita lauluja kodin siunaamista varten (laulut 830-832). Näitä voi käyttää perinteisten tuttujen virsien ja laulujen rinnalla.

Lue myös:
Kodin siunaus tekee kämpästä kodin
(Kirkon tiedotuskeskus 26.5.2008)