Rippikoulu

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita.

Rippikoulu toteutetaan runsaan puolen vuoden aikana ja sen laajuus on 80 tuntia. Siihen kuuluu talvikauden aikana opetusta, nuorten iltoja ja seurakunnan toimintaan osallistumista. Viikon 23 aikana on leirijakso Rautalammin Törmälässä.

Rippikoulussa

• saat yhdessä toisten nuorten kanssa etsiä, kysellä, epäillä ja löytää
  • etsitään vastauksia Jumalan olemassaoloon, uskoon, elämän todellisuuteen ja sen tarkoitukseen liittyviin kysymyksiin
  • saat puhua Jumalalle ja Jumala voi puhua sinulle
  • isoset ja vetäjät kulkevat kanssasi kappaleen elämäsi matkaa

Rippikoulu on mahdollisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä!

Vuoden 2018 rippikoulu

Aloitus ja informaatiotilaisuus srk-talossa pe. 27.10 klo 19.00.

Myös vanhemmat kutsutaan mukaan. Tervetuloa!

Seurakunnan elämää, syksy 2017, talvi ja kevät 2018

• Neljä jumalanpalvelusta: yksi adventtiaikana, yksi jouluaikana, yksi paastonaikana ja yksi pääsiäisaikana

• Neljä nuorten iltaa seuraavina perjantaina:

• 3.11. klo 19–21

• 1.12. klo 19–21.30, nuortenilta ja pikkujoulujatkot

• 26.1. ja 23.3. klo 19–21

• Perjantaina 18.5. klo 17.45–20.00 leivotaan karjalanpiirakoita Pietarin katulasten hyväksi. Ota kotoa piirakkapulikka mukaan, jos on!

• 3 muuta erilaista tilaisuutta: konsertit, kirkolliset toimitukset (kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen; vain oman suvun tai ystäväpiirin juhlat), seurat, raamattuopetus-tilaisuudet, hiljaisen viikon tilaisuudet, nuorten retket ym. Tarkista ajankohdat seurakunta-uutisista Pielavesi-Keitele –lehdestä tai näiltä nettisivuilta

• Jumalanpalvelus on aina jumalanpalvelus – siitä ei saa ns. erityismerkintää!

• Palvelutehtävät jumalanpalveluksissa: tekstien lukeminen, kolehdinkanto

• Huom! Toimi ajoissa, ettei jää viime tippaan!

Talven ja kevään ajan opetus

• Viikonloppu 26.–28.1.

• pe 26.1. klo 17–20

• la 27.1. klo 9–15

• Rippikoulusunnuntai 28.1.2017 klo 10–14, myös vanhemmat kutsutaan mukaan

• Sunnuntai 15.4 klo 10–14.

Leirijakso ja konfirmaatio

• Leirijakso kesällä Rautalammilla Törmälässä 4.-9.6. Konfirmaatiomessu 10.6. klo 10 alkaen.