Keiteleen seurakunnan palvelut muuttuvat 1.6.2019 alkaen

Ylä-Savon seurakuntien yhteinen aluekeskusrekisteri aloittaa toimintansa 1.6.2019 alkaen. Jatkossa Keiteleen seurakunnan kirkonkirjoihin liittyvät tehtävät eli mm. avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset ja kirkkoon liittyminen hoidetaan keskitetysti Iisalmessa, puhelimitse tai sähköisesti verkon kautta.

Kirkonkirjojenpidolla tarkoitetaan kirkollisiin toimituksiin liittyviä rekisteröintejä, avioliiton esteiden tutkimista, kirkkoon liittymisen ja kirkosta eroamisen kirjaamista, virkatodistuksia, sukuselvityksiä tai sukututkimuspyyntöjä, jäsentietojen tarkastamista ja korjaamista, todistusten antamista kirkonkirjoista sekä kirkonkirjojenpidon arkistointitehtäviä. Muutoksen taustalla on Kirkkohallituksen linjaus alueellisista keskusrekistereistä.

Kirkollisiin toimituksiin ja tilavarauksiin liittyvät asiat hoidetaan jatkossakin kirkkoherranvirastossa

Kirkollisiin toimituksiin (mm. vihkiminen, kaste, hautajaiset) ja tilavarauksiin liittyvät asiat pysyvät ennallaan ja ne hoidetaan jatkossakin Keiteleen kirkkoherranvirastossa. Kirkkoherranvirasto (Kirkkotie 1) on avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9–12. Puhelin 050 303 2008 ja sähköposti: **@**

Kirkonkirjoihin liittyvät asiat hoidetaan 1.6. alkaen sähköisesti, puhelimitse
tai Iisalmessa

Seurakuntien kirkonkirjoihin liittyvät asiat eli esim. avioliiton esteiden tutkinta, virkatodistukset (esim. perunkirjoitusta varten) ja kirkkoon liittymisen tai eroamisen asioinnit hoidetaan 1.6.2019 alkaen sähköisesti verkon kautta, puhelimitse tai asioimalla Iisalmessa sijaitsevassa Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisterissä (Ilvolankatu 14b, 74100 Iisalmi, aukioloajat: ma–pe klo 9–15).

Aluekeskusrekisteri palvelee seuraavasti – valitse miten asioit:

• Avioliiton esteiden tutkinta – Hoida verkossa tai asioi Iisalmessa

• Virkatodistukset (esim. perunkirjoitusta varten) – Hoida verkossa, soita numeroon 044 7335 202 tai asioi Iisalmessa

• Sukuselvitys – Hoida verkossa, soita numeroon 044 7335 202 tai asioi Iisalmessa

• Sukututkimus – Hoida verkossa, soita numeroon 044 7335 202 tai asioi Iisalmessa

• Kirkkoon liittyminen ja eroaminen – Hoida verkossa tai asioi Iisalmessa

Palvelut astuvat voimaan 1.6.2019 alkaen ja siihen saakka seurakunnan palvelut säilyvät ennallaan.

Lisätietoja,

Keiteleen seurakunta, kirkkoherra Oiva Malinen, 050 303 8170, **@** ja
Ylä-Savon seurakuntayhtymä, palvelupäällikkö Riitta Kaasinen, 040 528 3140, **@**