Tervetuloa jumalanpalvelukseen!

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla, jossa Kristus palvelee meitä sanassa ja sakramenteissa. Rukouksissa ja virsissä kerromme hänelle kiitoksemme, jätämme syyllisyytemme ja huolemme. Esirukouksissa muistamme seurakuntaamme, toinen toistamme ja kaukanakin asuvia lähimmäisiämme.
Elämän kiire ja hälinä pakottaa etsimään myös tilaa levolle, hiljaisuudelle ja elämänarvojen pohdinnalle. Ihminen ei elä ainoastaan leivästä eikä kuluttamisesta. Tarvitaan myös Jumalan sanaa, hiljaisuutta, lepoa ja rauhaa. Kristillisen seurakunnan jumalanpalvelukset ovat vanhastaan olleet hiljentymisen ja mietiskelyn paikkoja etsittäessä kestävämpiä arvoja. Sitä ne tahtovat olla tänäänkin.

Jumalanpalveluksen ytimenä ovat Jumalan sana ja sen saarna, sekä ehtoollisen sakramentti. Näihin kytkeytyvät erottamattomasti seurakunnan rukous, tunnustus, ylistys, laulu ja soitto. Kolmiyhteinen Jumala ja Hänen hyvät tekonsa kohtaavat ihmisen hänen elämäntilanteessaan.

Keiteleellä vietetään keskimäärin joka toinen sunnuntai messua eli ehtoollisjumalanpalvelusta ja joka toinen sunnuntai on sanajumalanpalvelus.

Sunnuntain jumalanpalveluksessa muistamme myös kastettuja ja kuolleita sekä avioliittoon vihittyjä ja kuulutuspareja.

Lähempiä tietoja jumalanpalveluksista ja muusta toiminnasta saat kirkollisista ilmoituksista Pielavesi-Keitele -lehdestä tai ajankohtaista-sivulta.