Tukea elämään

Missään elämän vaiheissa ei tarvitse jäädä yksin. Seurakunta haluaa kulkea kanssasi myös silloin, kun on vaikeaa.

Oman seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Perheasiain neuvottelukeskus auttaa silloin, jos tarvitset apua parisuhteeseen tai ja perheeseen liittyvissä ongelmissa. Keskustelu voi avata solmuja ja auttaa eteenpäin. Apua voi hakea yksin tai puolison kanssa.

Kuopion seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksella (Suokatu 22 A 5, Kuopio) on vastaanotto yläsavolaisia varten Iisalmessa (Ilvolankatu 14b) kahtena päivänä kuukaudessa. Vastaanotto on joka toinen tiistai klo 8.00–16.00. Vastaanottoa hoitaa perheneuvoja Irene Venejärvi.

Toimintamuotoina ovat keskustelu erilaisista parisuhteen asioista, sovittelu eron uhatessa tai erotilanteessa ja perhekasvatus (perheneuvojan alustuksia ja luentoja parisuhteen ja perheen kysymyksistä).

Asiakkaaksi hakeutuminen: vastaanottosihteeri puh. 040 4848 480, puhelinajat ma klo 12–14 ja ti–pe klo 9–11.

Perheneuvonta on maksutonta.

Suomen evankelis-luterilaisen Apua kaipaavalle -sivut löytyvät täältä.

Palveleva netti on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ylläpitämä sivusto, jonne voit kirjoittaa luottamuksellisesti asioistasi. Vastauksen saat viiden päivän kuluessa koulutetuilta vapaaehtoisilta maallikoilta. Palvelun käyttö on maksutonta.

Tukinet on netissä toimiva kriisikeskus. Voit saada apua kriisikeskuksien työntekijöiltä tai vapaaehtoisilta. Lisäksi voit osallistua keskusteluryhmiin ja etsiä tietoa tukinetistä.

Lasten ja Nuorten netti. Tällä sivustolla voi kirjoittaa luottamuksellisesti vaitiolovelvollisille vapaaehtoisille aikuisille.

Nuorten netti tarjoaa nuorille tietoa ja tukea erilaisissa asioissa.

Kirkon keskusteluapua puh. 0400 22 11 80 joka ilta klo 18 alkaen.
Pe ja la öinä -03 saakka, muina päivinä klo 01 saakka. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Poikien puhelin puh. 0800 948 84. Palvelee maanantaista perjantaihin kello 13.00-18.00.