Tukea elämään

Missään elämän vaiheissa ei tarvitse jäädä yksin. Seurakunta haluaa kulkea kanssasi myös silloin, kun on vaikeaa.

Oman seurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Perheasiain neuvottelukeskus auttaa silloin, jos tarvitset apua parisuhteeseen tai ja perheeseen liittyvissä ongelmissa. Keskustelu voi avata solmuja ja auttaa eteenpäin. Apua voi hakea yksin tai puolison kanssa.

Kuopion seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksella (Suokatu 22 A 5, Kuopio) on vastaanotto yläsavolaisia varten Iisalmessa (Ilvolankatu 14b) kahtena päivänä kuukaudessa. Vastaanotto on joka toinen tiistai klo 8.00–16.00. Vastaanottoa hoitaa perheneuvoja Irene Venejärvi.

Toimintamuotoina ovat keskustelu erilaisista parisuhteen asioista, sovittelu eron uhatessa tai erotilanteessa ja perhekasvatus (perheneuvojan alustuksia ja luentoja parisuhteen ja perheen kysymyksistä).

Asiakkaaksi hakeutuminen: vastaanottosihteeri puh. 040 4848 480, puhelinajat ma klo 12–14 ja ti–pe klo 9–11.

Perheneuvonta on maksutonta.

Suomen evankelis-luterilaisen Apua kaipaavalle -sivut löytyvät täältä.

Palveleva netti on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ylläpitämä sivusto, jonne voit kirjoittaa luottamuksellisesti asioistasi. Vastauksen saat viiden päivän kuluessa koulutetuilta vapaaehtoisilta maallikoilta. Palvelun käyttö on maksutonta.

Tukinet on netissä toimiva kriisikeskus. Voit saada apua kriisikeskuksien työntekijöiltä tai vapaaehtoisilta. Lisäksi voit osallistua keskusteluryhmiin ja etsiä tietoa tukinetistä.

Tukiasemalta löydät asiatietoa sekä eri auttavien tahojen yhteystietoja.

Lasten ja Nuorten netti.
Tällä sivustolla voi kirjoittaa luottamuksellisesti vaitiolovelvollisille vapaaehtoisille aikuisille.

Nuorten netti tarjoaa nuorille tietoa ja tukea erilaisissa asioissa.

Palveleva puhelin puh. 010 190 071.
Palvelee sunnuntaista torstaihin kello 18-01, perjantaisin ja lauantaisin kello 18-03. Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa lankapuhelimesta paikallispuhelumaksun verran. Matkapuhelimella soitettaessa laskutusperusteena ovat oman operaattorin puheluhinnat

Lasten ja nuorten auttava puhelin puh. 0800 120 400.
Palvelee maanantaista perjantaihin kello 14.00-20.00 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 17.00-20.00.

Tukea koulukiusatuille (Kiusattujen tuki ry.) puh. 0800 974 74. Palvelee maanantaista perjantaihin kello 12.00-16.00.

Poikien puhelin puh. 0800 948 84. Palvelee maanantaista perjantaihin kello 13.00-18.00.