Lapsi joulupaketin kanssa. Operaatio Joulun lapsi –keräys Romanian, Moldovan ja Viron lapsille  Kokoa oma lahjalaatikkosi ja tuo se Seurakuntatalolle 20.11. mennessä. Laatikoita ja pakkausohjeet saatavana Seurakuntatalolta tai Helluntaiseurakunnan kirpputorilta. Yhteyshenkilö Johanna Konttinen 050 3038176 www.joulunlapsi.fi.

Wurmbrand-elokuva

Kidutettu Kristuksen tähden -elokuva Keiteleen kirkossa

Luterilainen pappi Richard Wurmbrand oli 14 vuotta vangittuna uskonsa tähden kommunistisessa Romaniassa. Niistä kolme vuotta hän virui eristyssellissä hylätyssä psykiatrisessa vankilassa, jossa monet kristityt menettivät aikoinaan henkensä̈. 60-luvulla hänet lopulta vapautettiin.

Wurmbrandin elämästä on tehty elokuva, joka on kuvattu alkuperäisissä olosuhteissa Romaniassa. Kuvauspaikkoja oli myös eri puolilla Bukarestia, paikoissa, joissa Wurmbrandit asuivat ja työskentelivät. Eräänä̈ kuvauspaikkana oli sama vankila, jossa pastori Wurmbrand kärsi kidutuksista ja jossa hän joutui elämään eristettynä̈ muusta maailmasta.

Vapauduttuaan Richard Wurmbrand perusti Marttyyrien Ääni -järjestön, joka alkoi auttaa vainottuja kristittyjä eri puolilla maailmaa. Järjestöjä perustettiin sen jälkeen useisiin maihin. Suomeen Marttyyrien Ääni perustettiin vuonna 1973. Wurmbrandin aloittama työ jatkuu siis yhä.

Marttyyrien Äänen pitkäaikainen lähetysjohtaja Juhani Huotari yhdessä evankelista Vesa Jääskeläisen kanssa vierailevat Keiteleellä tiistaina 24.11. tilaisuudessa, jossa esitetään Richard Wurmbrandin elämästä kertova elokuva. Huotari ja Jääskeläinen kertovat Marttyyrien Äänen työstä ja laulavat. Elokuvan alkuun ja loppuun on varattu n. 10 minuutin puhe/lauluosuus. Elokuva kestää 1 h 4 min. Elokuvan ikäraja on K-16, ja näytös on ilmainen. Tilaisuudessa kerätään kolehti, jonka tuotto ohjataan vainottujen kristittyjen hyväksi tehtävään työhön Marttyyrien Äänen kautta. Tilaisuudessa on myös kirjapöytä.

Richard Wurmbrandista kertova elokuva ”Kidutettu Kristuksen tähden” esitetään Keiteleen kirkossa tiistaina 24.11. klo 18.00 alkavassa tilaisuudessa. Tilaisuuden järjestävät Keiteleen seurakunta sekä Marttyyrien Ääni ry.