Apua ja tukea elämään

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakonissa ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai taloudellista apua.

Diakoniatyöntekijä Johanna Konttinen p. 050 3038176, johanna.konttinen@evl.fi

• Diakoniatyöntekijä Johanna Konttinen p. 050 3038176, johanna.konttinen@evl.fi
  • Kirkkoherra Oiva Malinen p. 050 3038170, oiva.malinen@evl.fi
  • Lastenohjaaja Jaana Saastamoinen p. 050 3032174, jaana.saastamoinen@evl.fi

Diakoniatoimisto (Kirkkotie 1) avoinna ma-ti, to-pe klo 9-10

EU-ruokakasseja vähävaraisille ja työttömille

Ruokakassien jako kevät- ja syyskaudella. Aika ja paikka ilmoitetaan jakopäivän lähestyessä.

Omaishoitajien vertaistukiryhmä

Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa Vanhustentalojen kerhohuoneessa Äyräpääntie 11.

Vertaistukiryhmään voivat osallistua kaikki omaistaan hoitavat. Ryhmässä kahvitellaan ja keskustellaan itse kullekin ajankohtaisista aiheista. Ryhmässä käy myös vierailijoita.

Järjestysvastuussa ovat kunta, seurakunta ja SPR Keiteleen osasto.

Sururyhmä

Ryhmä kokoontuu syyskaudella. Aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Sururyhmässä jaetaan toisten osallistujien kanssa surun liittyviä tunteita, ajatuksia ja kokemuksia. Ryhmään voi osallistua vaikka läheisen kuolemasta on jo kulunut aikaa. Ryhmän vetäjänä toimii diakoniatyöntekijä.

Itsemurhan tehneiden läheisten sururyhmä järjestetään Iisalmen rovastikunnan alueella yhteisesti.

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujien leiri

Leiri järjestetään kerran vuodessa Keiteleen, Pielaveden, Tervon ja Vesannon kuntien ja seurakuntien yhteistyönä.

Kirkon Perheasiain neuvottelukeskus

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä. Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Asiakkaaksi hakeutuminen Kuopion toimipisteeseen: vastaanottosihteeri p. 040 4848 480, puhelinajat ovat ma–pe klo 9.30-11.30.

Lue lisää Perheasiain neuvottelukeskuksesta (Siirryt linkistä Perheasiain neuvottelukeskuksen sivuille)