Kiirastorstai-illan messu

Jeesus ehtoollisella opetuslasten kanssa
Keiteleen kirkko (Kirkossa riittävät turvavälit huomioiva laskennallinen osallistujamäärä 150 henkilöä)

Kiirastorstai aiheenaan "Pyhä ehtoollinen".

Kiirastorstai muodostaa pääsiäisjakson käännekohdan. Tuhkakeskiviikkona alkanut katumusaika päättyy kiirastorstain ehtoollisjumalanpalvelukseen.

Kuten leipäsunnuntai oli keidas paastonajan sunnuntaiden joukossa, samoin poikkeaa kiirastorstai luonteeltaan hiljaisen viikon muista päivistä. Raamatullisena pääaiheena on ehtoollisen asettaminen. Lisäksi kiirastorstaina on vanhastaan muisteltu Jeesusta, joka pesee opetuslasten jalat.

Kiirastorstain aihe on kertomus Jeesuksen ja hänen opetuslastensa viimeisestä yhteisestä ateriasta ja pyhän ehtoollisen asettamisesta. Raamatuntekstit avaavat erilaisia näkökulmia alttarin sakramentin sisältöön: uuden liiton ateria, Jeesuksen uhrikuoleman muisto, syntien anteeksiantaminen, kiitos ja ilo, taivaallisen juhlan odotus ja murretun leivän luoma yhteys.

Voit seurata jumalanpalvelusta suoratoistona YouTube-kanavaltamme (pääset kanavalle tästä linkistä) tai katsoa tallenteena facebook-seinältämme (pääset facebookiin tästä linkistä).

Seurakunnan tapahtumissa on hyvä käyttää hengityssuojainta, noudattaa 2 metrin turvavälejä, sekä huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Noudatamme Itä-Suomen aluehallintoviraston antamia kokoontumisrajoituksia.