Mies istuu puussa, Jeesus ja kolme opetuslasta seisovat puun alla.
Keiteleen kirkko (Kirkossa riittävät turvavälit huomioiva laskennallinen osallistujamäärä 150 henkilöä)

Kolmas sunnuntai helluntaista aiheenaan "Kutsu Jumalan valtakuntaan". Messun toimittaa pastori Timo Jokela, kanttorina Minna Tissari.

Päivän tekstien keskeisenä sisältönä on kutsu Jumalan valtakuntaan ja kutsun kuulemisen tärkeys. Maallisen elämän tehtävät ja houkutukset saattavat estää ihmisiä ottamasta vastaan Jeesuksen kutsua. Joka epäröi ja vitkastelee, menettää tarjotun tilaisuuden.

Voit seurata jumalanpalvelusta suoratoistona tai katsoa kahden viikon ajan tallenteena YouTube-kanavaltamme (pääset kanavalle tästä linkistä).

Luuk. 9:57–62

Kun he tekivät taivalta, muuan mies sanoi Jeesukselle: ”Minä seuraan sinua, minne ikinä menetkin.” Jeesus sanoi hänelle: ”Ketuilla on luolansa ja taivaan linnuilla pesänsä, mutta Ihmisen Pojalla ei ole, mihin päänsä kallistaisi.”
    Eräälle toiselle Jeesus sanoi: ”Seuraa minua!” Tämä vastasi: ”Herra, anna minun ensin käydä hautaamassa isäni.” Mutta Jeesus sanoi hänelle: ”Anna kuolleiden haudata kuolleensa. Lähde sinä julistamaan Jumalan valtakuntaa.”
    Vielä eräs toinen sanoi: ”Herra, minä seuraan sinua, mutta anna minun ensin käydä hyvästelemässä kotiväkeni.” Hänelle Jeesus vastasi: ”Joka tarttuu auraan ja katsoo taakseen, ei ole sopiva Jumalan valtakuntaan.”