Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminta on toimintaa ilman rahallista korvausta toisen ihmisen auttamiseksi ja  tukemiseksi tai toimintaa yhteisen hyvän eteen. Antaessaan lähimmäiselle aikaansa vapaaehtoistoimija saa myös itselleen paljon elämänsisältöä, ystäviä ja uusia kokemuksia. Vapaaehtoistoiminta on arjen kristillisyyttä, lähimmäisen rakkauden toteuttamista. Seurakuntaelämä on sitä rikkaampaa mitä useampi ihminen osallistuu myös tapahtumien suunnittelu- ja järjestelytehtäviin.

Vapaaehtoistoiminta Keiteleen seurakunnassa

Tällä hetkellä elämme koronapandemian aikaa. Koronarajoitukset ovat vähentäneet seurakuntamme toimintoja ja rajoittaneet tilaisuuksien osallistujamääriä. Sen myötä tehtävät, joihin seurakuntalaiset voisivat osallistua ovat myös vähentyneet.

Juuri nyt tarjolla on oikeastaan vain sunnuntain jumalanpalvelukseen liittyvä tehtävä tekstinlukijana. Jumalanpalveluksessa luetaan kolme raamatuntekstiä. Teksteistä kaksi, Vanhan testamentin lukukappaleen ja Uuden testamentin epistolatekstin lukee joku seurakuntalainen ja yhden eli sunnuntain evankeliumin lukee pappi. Jos tahdot tulla mukaan tekstinlukijaporukkaan, niin ota yhteys Hanna-Maija Saloseen p.040 5212519.